Tekstgrootte: Voorkeuren

11-12-2014GRAIL wordt geplaatst

GRAIL wordt geplaatst

RMC Groot Klimmendaal heeft samen met drie andere revalidatiecentra dit jaar een GRAIL aangeschaft met ondersteuning van het Revalidatiefonds en diverse aanvullende sponsors. Dit virtual reality systeem is afgelopen vrijdag 21 december 2014 geïnstalleerd op onze hoofdvestiging in Arnhem. De GRAIL wordt in maart 2015 opengesteld voor de eerste cliënten.

De GRAIL is een virtual reality systeem dat bestaat uit een loopband in twee delen en een groot beeldscherm. Dankzij de geavanceerde technologie kan een cliënt in een veilige setting inzicht krijgen in zijn mogelijkheden, maar ook in zijn grenzen.

Wat is het doel van de GRAIL?
Het belangrijkste doel van de GRAIL is het effectief trainen van het lopen door een uitdagende virtuele omgeving. Hierdoor is het mogelijk om de looppassen - en afwijkingen daarin - te meten. Maar er zijn ook mogelijkheden om juist de balanshandhaving en/of de rompbewegingen te trainen. Daarnaast kan met de GRAIL een uitgebreide loopanalyse worden uitgevoerd bijvoorbeeld ten behoeve van diagnostiek van loopproblemen.

De aanschaf van de GRAIL is mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds en diverse aanvullende sponsors. Zo leverden het Technologiefonds en het Johanna Kinderfonds een belangrijke bijdrage. Ook zamelden medewerkers van RMC Groot Klimmendaal geld in tijdens hun deelname aan de Mud Masters Obstacle Run.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook