Tekstgrootte: Voorkeuren

28-04-2015GoOV-app wint innovatieprijs

GoOv-app wint innovatieprijs

Donderdag 16 april werd op de Tilburg University bekendgemaakt dat de GoOV-app uit de drie genomineerden tot winnaar is verkozen van de Jan van der Kruis Innovatieprijs 2015. GoOV is een applicatie voor smartphones die mensen ondersteunt die moeite hebben om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen. GoOV begeleidt de reiziger van deur tot deur met looproutes, actuele OV-informatie en een hulplijn. Ideaal voor een brede doelgroep met cognitieve beperkingen om toch zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen en om zo langer mobiel te blijven.

Mede mogelijk gemaakt door RMC Groot Klimmendaal
GoOV is ontwikkeld door Eljakim IT, INN4CARE en Siza en is mede mogelijk gemaakt door het Technologiefonds van RMC Groot Klimmendaal, NSGK, Siza en Pameijer.

Medewerkers en cliënten van RMC Groot Klimmendaal waren in de ontwikkelfase nauw betrokken bij de totstandkoming van de applicatie. Inmiddels is de GoOV uitontwikkeld en beschikbaar voor mensen met een cognitieve beperking. Downloaden is mogelijk als een training is gevolgd. Meer informatie hierover en over de werking van de GoOV, leest u op: http://www.go-ov.nl/

De Jan van der Kruis Innovatieprijs 2015
De Jan van der Kruis Innovatieprijs is bedoeld voor iedereen die een brug wil slaan tussen onderzoek en praktijk. De prijs is door Dichterbij ingesteld, en wordt eens per twee jaar toegekend.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook