Tekstgrootte: Voorkeuren

22-03-2018Gebarencursus brusjes

Gebarencursus brusjes

Op woensdagmiddag 14 maart hebben zeven 'brusjes' (broertjes en zusjes) van kinderen die op locatie Het Kroonpad zitten meegedaan aan de gebarencursus voor kinderen. Tijdens deze cursus hebben zij geleerd hoe ze gebaren kunnen inzetten in de communicatie met hun broertje of zusje. Ook werd er kort stilgestaan bij het belang en het effect van het gebruik van gebaren.

Op deze middag hebben ze geoefend met gebaren rondom verschillende spelletjes. Er kwamen verschillende thema’s aan bod, zoals ‘naar de kinderboerderij’, ‘op vakantie’ en ‘een kleurplaat kleuren’. Op een laagdrempelige manier kwamen de gebaren zo steeds weer aan bod. Het werd steeds makkelijker om ze te gaan gebruiken terwijl je aan het praten was!

Aan het eind van de middag vertelde iedereen met ondersteuning van gebaren wat hij/zij graag wilde eten en drinken en werden de logopedisten niet alleen met woorden maar ook met gebaren bedankt, een leuke verrassing! Alle diploma’s die mee naar huis gingen zijn dan ook dubbel en dwars verdiend!

Brusjes gebarentaal 2
Ik ga op reis en ik neem mee: gebaar boek
Brusjes gebarentaal 3
Kleurplaat: gebaar rood

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook