Tekstgrootte: Voorkeuren

07-04-2015Fusieplannen RMC Groot Klimmendaal en ViaReva

Fusieplannen RMC Groot Klimmendaal en ViaReva

Revalidatiecentra ViaReva en RMC Groot Klimmendaal hebben de afgelopen periode onderzocht of een verregaande samenwerking tussen beide organisaties voordelen biedt, welke dat zijn en op welke wijze deze samenwerking kan worden ingevuld. Uitkomst van het onderzoek is dat een fusie de beste samenwerkingsvorm is om in de toekomst kwalitatief goede patiëntenzorg in beide centra en regio’s in stand te houden en verder te verbeteren.

Waarom fusie
Door middel van een fusie zijn de meeste voordelen te behalen, zoals meer volume per diagnosegroep, meer mogelijkheden voor expertiseontwikkeling en innovatie en het kunnen blijven voldoen aan toenemende kwaliteitseisen. Door een fusie kan het belang van beide organisaties en haar medewerkers het beste worden geborgd en het vergroot de weerbaarheid. Daarmee verstevigen we de positie van de organisatie in de toekomst en kunnen we gezamenlijk meer investeren en ontwikkelen.

Intentieverklaring
De intentieverklaring om te komen tot een fusie is aan beide Ondernemingsraden ter advisering voorgelegd. Beide raden hebben positief geadviseerd.  De bestuurders Esther Agterdenbos-van de Ree en Ytje Jensma hebben de intentieverklaring om te fuseren inmiddels getekend. Zij vertelden tijdens het maken van bijgaande foto: “Wij geloven dat we samen sterker zijn. Door samen te gaan, kunnen we goede revalidatiebehandeling leveren op de juiste plek onder het motto: Dichtbij wat kan, centraal wat moet.”

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook