Tekstgrootte: Voorkeuren

12-07-2019FSHD-Ulrich Brodeßer-Preis toegekend aan Nicole Voet

Afbeelding: nicolevoet

Op 14 juli ontving revalidatiearts Nicole Voet de FSHD-Ulrich Brodeßer-Preis in Hoheroda, Duitsland. De Deutsche Gesellschaft für Muskelkranke (DGM), de Duitse spierziekten patientenvereniging, heeft aan Nicole Voet de 2e plaats van deze FSHD-Ulrich Brodeßer-Preis toegekend. Het geld voor de prijs werd gedoneerd door wijlen DGM-lid Ulrich Brodeßer en dient ter bevordering van onderzoek op het gebied van Facioscapulohumerale Dystrofie (FSHD).

De FSHD-Ulrich Brodeßer-prijs wordt toegekend voor een wetenschappelijke prestatie op het gebied van FSHD. Aan Nicole is deze prijs mede toegekend voor de samenwerking met de Duitse patiënten en neurologen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg bij FSHD.

Al drie jaar op rij wordt Nicole door de DGM uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de Duitse FSHD patiëntendag. De aanvraag voor de prijs heeft Nicole in samenwerking verricht met een afvaardiging van Duitse patiënten met FSHD en twee Duitse neurologen. Met deze groep zal Nicole ook, gebruik makend van het toegekende prijzengeld, de samenwerking verder vormgeven.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook