Tekstgrootte: Voorkeuren

11-09-2015Fietsen voor ALS!

Fietsen voor ALS

Leden van het ALS-team van RMC Groot Klimmendaal hebben geld ingezameld voor twee ligfietsen die hun cliënten in de toekomst kunnen lenen voor privégebruik. De teamleden maken in het kader daarvan vanavond zelf een dertig kilometerlange fietstocht. Op de bijgaande foto ziet u de enthousiaste teamleden tijdens het startsein vanmiddag, gegeven door één van de leden van Stichting Vrienden van RMC Groot Klimmendaal. Wij wensen de teamleden veel succes tijdens hun tocht!

Waarom ligfietsen?
Het gespecialiseerde ALS-team van RMC Groot Klimmendaal zoekt tijdens de revalidatiebehandeling samen met hun cliënten naar mogelijkheden om ze zo lang mogelijk activiteiten te kunnen laten doen, waar ze plezier aan beleven. Voor veel mensen is dit fietsen, een activiteit waarbij ze in beweging zijn én lekker in de natuur kunnen ontspannen. Een gewone fiets vraagt echter om balans en kracht in het lichaam, iets wat juist voor mensen met ALS lastig kan zijn. Daarom is een ligfiets met drie wielen en elektrische ondersteuning een welkom alternatief.

Meer info over ALS
ALS is een ziekte van zenuwcellen die leidt tot het niet of onvoldoende functioneren van de spieren. Bij ALS is er een stoornis in de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen, die van essentieel belang zijn bij het doorgeven van deze signalen. Het gevolg is dat er krachtverlies en verlammingen optreden. ALS is een progressieve ziekte, wat betekent dat er steeds verdere achteruitgang zal zijn. Meer informatie over ALS en onze behandelmogelijkheden, leest u hier.

Bedankt sponsors!
De aanschaf van de ligfietsen is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Vrienden van RMC Groot Klimmendaal, Elan Ligfietsen, H. Kersten en vele anderen.
 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook