Tekstgrootte: Voorkeuren

15-11-2016Ervaringsavond studenten Neurorevalidatie

Klimmendaal Arnhem Gebouw A

Studenten van de opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie en Logopedie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen volgen gezamenlijk onderwijs over de Neurorevalidatie. Zij leren hoe zij mensen die getroffen zijn door een neurologische aandoening, als therapeut kunnen behandelen en begeleiden. Als school hecht de HAN er veel waarde aan dat studenten inzicht krijgen in wat het betekent als je bijvoorbeeld MS, een herseninfarct of de ziekte van Parkinson krijgt.

Klimmendaal deelt graag kennis en werkt samen met de HAN hierin. Vanavond, 15 november, organiseren we daarom een ervaringsavond voor studenten. De studenten krijgen eerst een rondleiding door het gebouw. Hierdoor krijgen ze een indruk waar patiënten zoal de therapieën krijgen; hoe de wachtkamer eruit ziet, welke apparaten de fysiotherapeut tot zijn beschikking heeft, hoe de keuken van de ergotherapie eruit ziet, etc. Daarna gaan ze in gesprek met onze patiënten.

Vorig jaar werd er ook een ervaringsavond georganiseerd voor studenten van de minor Neurorevalidatie. Eén van de studenten vertelde toen dit naar aanleiding van haar bezoek aan Klimmendaal in een blog: “Bij binnenkomst werd iedereen al meteen verrast. We kwamen binnen in een heel hoog gebouw met een hele lange gang. Eén zijde van de gang was geheel van glas gemaakt, zodat je over de gehele lengte naar buiten keek,” aldus de studente Ergotherapie. Vervolgens vertelt ze dat ze samen met de andere studenten een rondleiding kreeg, waarbij ze alle ruimtes binnen Klimmendaal te zien kreeg, zoals de sportzaal, het zwembad en de theaterzaal. “Bij deze ruimtes werd verteld dat ook verenigingen, bedrijven en scholen deze ruimtes kunnen huren,” vervolgt de studente. “Dit lijkt mij heel goed voor de patiënten, want dan komen ze naast andere revalidanten ook in aanraking met hele andere mensen. Zo komen patiënten en niet-patiënten letterlijk en figuurlijk samen.”

Ze vond deze avond van grote meerwaarde. “Ik heb een goed idee gekregen van een revalidatiecentrum, hoe de ruimtes eruit zien en wat een patiënt allemaal tegen kan komen tijdens therapieën. De gesprekken die we hebben gehad met de patiënten en de behandelaren waren ook van grote meerwaarde. De patiënten zitten nog midden in hun revalidatieproces, waardoor ze vanuit hun beleving vertellen wat het revalideren met ze doet, vertelt ze.

Wil je de gehele blog van de studente, Moniek Thomassen, teruglezen? Klik dan hier.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook