Tekstgrootte: Voorkeuren

10-02-2020Eerste revalidatieverpleegkundigen van Nederland gediplomeerd

Afbeelding: diplomauitreiking

Dinsdag 28 januari hebben Michelle Oldenburg, Aline Dunnink (locatie Apeldoorn) en Simone van Staalduine (locatie Arnhem) hun diploma voor de vervolgopleiding revalidatieverpleegkundige in ontvangst genomen. Hiermee behoren zij tot de eerste twaalf revalidatieverpleegkundigen in Nederland.

Ruim een jaar geleden is de vervolgopleiding revalidatieverpleegkunde aan de Amstel Academie in Amsterdam gestart. In de stuurgroep die de opleiding ontwikkelde, zitten medewerkers van verschillende revalidatiecentra, waaronder Klimmendaal.

Als revalidatieverpleegkundige ben je de spil van het interdisciplinaire behandelteam van de patiënt en zijn naasten tijdens het (intensieve) revalidatieproces. Je bent opgeleid om het zorgproces te regisseren en complementair te zijn aan de behoefte van de patiënt.

Om de complexe zorgvraag van de revalidant te beoordelen is kennis nodig van de achterliggende ziektebeelden of trauma's en de bijbehorende revalidatieprocessen. Klinisch redeneren en ICF helpen om de zorg te onderbouwen en te verantwoorden. Als revalidatieverpleegkundige vertegenwoordigt de patiënt in het interdisciplinair overleg en je onderhoud je de contacten met naasten van de patiënt en andere betrokkenen. Communicatietechnieken bieden je houvast in je regiefunctie.

In de opleiding leer je kritische situaties signaleren die een bedreiging vormen voor de revalidatie van de patiënt. Kwaliteit van zorg en participatie en de ambitie van de patiënt lopen als een rode draad door de opleiding.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook