Tekstgrootte: Voorkeuren

17-02-2020Esther Vergeer Foundation en Klimmendaal organiseren ‘Durf te dromen’ event bij Klimmendaal

Afbeelding: eb5e95cf-d0b5-4b79-a793-7887605a6aa0

Op zaterdag 14 maart organiseren de Esther Vergeer Foundation en Klimmendaal Revalidatiespecialisten rolstoeltennisclinics voor kinderen met een beperking. Tijdens de clinics kunnen kinderen onder leiding van professionele trainers kennismaken met de sport. Zowel de foundation als Klimmendaal vinden sporten erg belangrijk: door te sporten leren kinderen om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. Er zijn gratis clinics op twee locaties: Bij Klimmendaal op locatie Arnhem Heijenoordseweg (sportzaal gebouw A) van 10.00 tot 11.30 uur. En bij Klimmendaal Apeldoorn Het Kroonpad (gymzaal) van 13.30 tot 15.00 uur. Meer informatie over de clinics en over het aanmelden staat op www.klimmendaal.nl/esthervergeer

Tentoonstelling Durf te dromen
De clinics worden georganiseerd als onderdeel van het ‘Durf te dromen’ event. Dit jaar bestaat de foundation 15 jaar en dat wordt gevierd met een bijzonder project; de expositie ‘Durf te Dromen’. De dromen van 15 kinderen met een lichamelijke beperking zijn op een unieke manier vastgelegd door 15 topfotografen en bekende Nederlanders, zoals Marco Borsato, Patty Brard en Sacha de Boer. De expositie reist rond door Nederland langs 15 kinderrevalidatiecentra en -ziekenhuizen en staat van 5 tot en met 20 maart bij Klimmendaal aan de Heijenoordseweg 5 in Arnhem. De expositie is tussen 10.00 uur en 20.00 uur toegankelijk voor publiek.

Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation: “Ons doel is om met de reizende foto-expositie zoveel kinderen met een lichamelijke beperking, hun ouders/verzorgers en zorginstellingen te bereiken én te inspireren. Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden! Sport is daar een fantastisch middel voor, het geeft deze jongeren zelfvertrouwen en het gevoel er ‘gewoon’ bij te horen. Daar zetten wij ons al 15 jaar keihard voor in.”

Informele informatie- en inspiratiebijeenkomst voor zorgprofessionals
Aansluitend aan de opening van de tentoonstelling op 5 maart is er om 16.30 een informele informatie- en inspiratiebijeenkomst voor (kinder)artsen, fysio- en ergotherapeuten, bewegingsagogen en andere belangstellenden. De Esther Vergeer Foundation vertelt over projecten die als doel hebben om ieder kind met een lichamelijke beperking de kans te geven 'gewoon' te sporten bij een gewone vereniging. Door wekelijks te sporten leren kinderen de kracht van zelfvertrouwen kennen. De zorgprofessionals worden uitgenodigd actief mee te denken over de kansen en mogelijkheden om kinderen met een lichamelijke beperking kennis te laten maken met de sportprojecten van de Esther Vergeer Foundation. De Foundation heeft ook kaarten ontwikkeld die zorgprofessionals mee kunnen geven aan kinderen. Door deze kaart terug te sturen ontvangen kinderen een beweegprogramma en een dynaband. Daarnaast maken ze kans op het winnen van een rolstoeltennisclinic voor hun hele klas!

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook