Tekstgrootte: Voorkeuren

16-07-2018Drie neuropsychologen op internationaal congres

Neuropsychologen op internationaal congres

Neuropsychologen van Klimmendaal prof. dr. Luciano Fasotti, dr. Nikita Frankenmolen en dr. Dirk Bertens zijn op het internationale WFNR- en INS-congres in Praag, waar zij hun resultaten van verschillende wetenschappelijke onderzoeken zullen presenteren. Het congres wordt georganiseerd door de internationale neuropsychologische society.

Nikita Frankenmolen geeft een (mondelinge) presentatie over geheugenstrategietraining. Zij is onlangs gepromoveerd op onderzoek dat laat zien dat geheugenstrategietraining bijdraagt aan een betere behandeling van geheugenklachten bij ouderen.

Dirk Bertens presenteert twee wetenschappelijke posters. De eerste poster gaat over een braingame tegen overprikkeling. Door middel van de game leren patiënten om hun aandacht te richten op relevante prikkels en om niet-relevante prikkels te negeren.
De tweede poster gaat over een experimentele foutloos leren-taak. Foutloos leren is een instructiemethode waarbij fouten worden voorkomen tijdens het aanleren van alledaagse taken. Uit onderzoek blijkt dat deze methode voor mensen met hersenletsel effectiever is dan het 'trial-and-error' leren.

Lees meer over de geheugenstrategietraining.
Lees meer over de braingame tegen overprikkeling.
Lees meer over foutloos leren.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook