Tekstgrootte: Voorkeuren

10-12-2020De Zonnebloemauto nu ook te huur vanuit Klimmendaal in Apeldoorn

Klimmendaal locatie Apeldoorn is een bijzondere samenwerking aangegaan met Nationale Vereniging de Zonnebloem. Sinds november wordt de Zonnebloemauto van Apeldoorn uitgegeven door de medewerkers van Klimmendaal.

Wat is de Zonnebloemauto?
De Zonnebloemauto is een aangepaste rolstoelauto die te huur is voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of een scootmobiel. De Zonnebloemauto biedt vrijheid en mobiliteit. Mensen huren de Zonnebloemauto voor bv. een dagje uit of een vakantie. Mensen kunnen met hun eigen netwerk op pad, of indien gewenst gebruik maken van een vrijwillig chauffeur vanuit de Zonnebloem. Zeker in deze coronatijd is de Zonnebloemauto een veilige manier van onmisbaar rolstoelvervoer. Ook lokale Zonnebloemafdelingen gebruiken de Zonnebloemauto om met hun gasten erop uit te gaan.

De Zonnebloemauto biedt ruimte voor 3 of 4 personen (incl. chauffeur, afhankelijk van de grootte van de rolstoel/scootmobiel) en heeft ruimte voor de rolstoel of scootmobiel. De auto is te huur voor € 40 per dag, 100 km vrij.  Iedere extra km kost € 0,20 en alle brandstofkosten zijn exclusief. Alle informatie over de Zonnebloemauto staat op www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto.

Samenwerking met Klimmendaal
De Zonnebloemauto kan gereserveerd worden via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto. De reservering worden door Welzorg, de samenwerkingspartner in het project van de Zonnebloemauto, doorgestuurd naar Klimmendaal. Op de dag van de huur kan de huurder de auto komen ophalen en daarna weer terugbrengen bij Klimmendaal. Zowel patiënten als niet patiënten van Klimmendaal kunnen gebruik maken van de Zonnebloemauto.

Zonnebloemautopas
Om gebruik te kunnen maken van de rolstoelauto heb je een Zonnebloemautopas nodig. Deze pas staat op naam van de rolstoel- of scootmobielgebruiker en kan worden aangevraagd via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto. Deze pas kost eenmalig € 10.

Chauffeur nodig?
Wil iemand een Zonnebloemauto huren, maar heeft die persoon geen chauffeur is zijn omgeving? Dan kan via de Zonnebloem gratis een vrijwillig chauffeur aangevraagd worden.

Afbeelding: Zonnebloemauto

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook