Tekstgrootte: Voorkeuren

24-12-2017Cheque aangeboden in Glazen Huis!

Afbeelding: Serious Gaming for Serious Request

Het team van de GRAIL in Klimmendaal Arnhem heeft medewerkers uitgedaagd om in actie te komen voor Serious Request 2017 van 3FM. Na een donatie gingen medewerkers en teams de uitdaging aan om de hoogste score te halen in een spel dat op de GRAIL wordt uitgevoerd. De actie werd een groot succes en heeft een bedrag opgeleverd van maar liefst 1246 Euro. Op zondagochtend 24 december heeft initiatiefnermer van de actie Marieke Arts samen met teamgenoot Marloes Barendrecht de cheque aangeboden bij het Glazen Huis in Apeldoorn.

De actie heeft een eigen actiepagina, waar donaties kunnen worden gedaan.

GRAIL
De GRAIL is een systeem dat bestaat uit een loopband met krachtenplatform en een enorm panoramisch scherm van 180 graden. Op het scherm wordt een virtuele omgeving getoond, waarbinnen men in spelvorm kan trainen. Zo kan bijvoorbeeld een industriële omgeving worden nagebootst maar ook een bos, of een berglandschap.

Er worden tijdens de behandeling met de GRAIL uiteenlopende situaties nagebootst met gevarieerde uitdagingen, die passen bij het behandeldoel van de patiënt. De bewegingen van de patient worden vastgelegd op camera’s door de markers die op het lichaam van de cliënt worden aangebracht.

De GRAIL wordt gebruikt voor revalidatiebehandelingen bij patiënten die problemen ondervinden tijdens het lopen. Denk hierbij aan patiënten met bijvoorbeeld Parkinson, Multiple Sclerose of een vorm van hersenletsel, maar ook cliënten met een prothese hebben veel aan een revalidatiebehandeling met de GRAIL.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook