Tekstgrootte: Voorkeuren

21-10-2016Carinova en Klimmendaal geven anders vorm aan CVA-revalidatie

Carinova en Klimmendaal hebben besloten de huidige samenwerking rondom de gezamenlijke CVA-revalidatieunit (CRU) per 1 januari 2017 te beëindigen. Vanaf die datum wordt de samenwerking anders vormgegeven waarbij de ketenzorg voor CVA-patiënten optimaal verloopt en bestaande kennis en samenwerkingsrelaties behouden blijven.

In 2005 is een samenwerkingsverband ontstaan tussen Carinova en Klimmendaal (voorheen ViaReva) voor een gezamenlijke CVA-revalidatieunit (CRU). Jaarlijks hebben ruim 100 mensen klinisch gerevalideerd binnen deze CRU.

Er zijn de laatste jaren echter veel veranderingen geweest in de organisatie en financiering van CVA-zorg. Carinova en Klimmendaal hebben geanalyseerd hoe ze deze zorg voor de patiënt in de toekomst zo optimaal mogelijk kunnen inrichten. Daarom is gekozen voor concentratie van klinische medisch specialistische revalidatie bij Klimmendaal locatie Zutphen, Arnhem of Apeldoorn. Poliklinische CVA-revalidatie blijft beschikbaar in Deventer bij Klimmendaal op de locatie in het Deventer Ziekenhuis. En voor geriatrische revalidatie blijven patiënten welkom bij Carinova in Deventer.

Het verbeteren van de zorg voor CVA-patiënten is sinds de oprichting van de CRU een bindende factor tussen Klimmendaal en Carinova. De samenwerking tussen de organisaties heeft in de afgelopen jaren veel opgeleverd en dat zal ook in de nieuwe samenwerkingsvorm gecontinueerd worden.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook