Tekstgrootte: Voorkeuren

12-11-2019Cao-actie Klimmendaal woensdag 20 november 2019

Naar aanleiding van de landelijke cao-onderhandelingen hebben de vakbonden aangekondigd dat de afdeling Verpleging en Verzorging van de kliniek in Arnhem op woensdag 20 november actie gaat voeren voor een betere cao. Het bestuur van Klimmendaal heeft overleg met de actievoerders. Het gezamenlijke uitgangspunt is dat er ruimte is voor actievoeren, waarbij de veiligheid voor patiënt en medewerker altijd voorop blijft staan. 

De actie houdt in dat op de kliniek in Arnhem een zondagsdienst gedraaid wordt door de verpleegkundigen. Acute en nodige zorg voor de opgenomen patiënten wordt altijd gegeven. Zorg die niet doorgaat zijn:

  • Opname van patiënten
  • Patiënten voor Dagbehandeling komen
  • CVA nazorg

Daarnaast zal de actie binnen en buiten het gebouw zichtbaar zijn. Wij verwachten dat hiervan geen hinder wordt ondervonden.

Wat betekent dit voor onze patiënten?
Patiënten die op woensdag 20 november een afspraak hebben staan voor opname, Dagbehandeling of CVA nazorg worden vanaf woensdag 13 november hierover geïnformeerd. Er wordt een nieuwe afspraak gepland.

De afspraken voor therapieën of intake bij de revalidatiearts gaan gewoon door.

Wanneer patiënten voor woensdag 20 november geen bericht hebben gehad, kunnen zij ervan uitgaan dat hun afspraak gewoon doorgaat.

Kliniek in Apeldoorn
De kliniek in Apeldoorn doet niet mee aan de actie, maar steunt deze wel. In Apeldoorn worden geen zondagsdiensten gedraaid, maar er wordt op andere manier bij stil gestaan. Hiervan ondervinden patiënten geen hinder.

Extra’s voor de patiënten
De afdeling V&V besteedt tijdens de actie ook extra aandacht aan hun patiënten. Het gaat dan om zaken waar de verpleging normaal gesproken weinig tijd voor heeft, zoals een extra wandeling of een rondje buiten lopen. Daarnaast kunnen patiënten rekenen op wat lekkers, zoals een gebakje of vers gebakken broodjes.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook