Tekstgrootte: Voorkeuren

15-03-2021Brain Awareness Week: Hersenletsel en werk

Afbeelding: Zintens arbeid werkplaats (5)

Tijdens de Brain Awareness Week staat de patiënt met hersenletsel centraal. We laten specialisten van Klimmendaal aan het woord die zich bezighouden met thema’s rondom hersenletsel.  Arbeidsadviseur Marloes Barendrecht adviseert patiënten over hun arbeidsmogelijkheden en de overgang van revalidatie naar de re-integratie.

“Voor veel patiënten van Klimmendaal maakt arbeid een belangrijk deel uit van hun leven. Wanneer door een ziekte of een ongeval participatie niet meer vanzelfsprekend is, dan is aandacht voor dit onderwerp binnen de revalidatie erg belangrijk. Het kunnen terugkeren naar het arbeidsproces betekent voor veel patiënten: blijven participeren in de maatschappij, sociale contacten kunnen aangaan en, niet te vergeten, een eigen inkomen genereren en economisch zelfstandig zijn.

Patiënten maken zich tijdens hun revalidatieperiode vaak zorgen of zij nog wel kunnen terugkeren naar hun werk en hebben vragen over wet- en regelgeving. Zij hebben behoefte aan duidelijkheid over hun arbeids(on)mogelijkheden. Het is voor mij dan ook niet meer dan logisch dat Klimmendaal aandacht voor het onderwerp ‘arbeid’ als een onderdeel ziet van de revalidatie.

Afhankelijk van de vragen die de patiënt heeft wordt dit onderwerp binnen het primaire behandelteam opgepakt of wordt de revalidant doorverwezen naar de afdeling Zintens. Zintens Arbeid en Gezondheid maakt onderdeel uit van het expertisecentrum van Klimmendaal. Samen met mijn collega’s bied ik aanvullende mogelijkheden op het gebied van advies, arbeidsdiagnostiek en -training.  Waar mogelijk werken we samen met ketenpartners en professionals die vanuit de arbodienstverlening en/of letselschade zijn betrokken. Zo proberen we vanuit de revalidatie de overgang naar de re-integratie goed te laten verlopen en slaan we de brug tussen gezondheid en arbeidsparticipatie.”

Voor meer informatie over Zintens: www.zintens.nl    

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook