Tekstgrootte: Voorkeuren

18-03-2021Brain Awareness Week: Hersenletsel en neglect

Afbeelding: 9R2A7622_Nicole_Voet

Tijdens de Brain Awareness Week staat de patiënt met hersenletsel centraal. We laten specialisten van Klimmendaal aan het woord die zich bezighouden met thema’s rondom hersenletsel.  Vloggende revalidatiearts Nicole Voet maakt diverse thema’s binnen de revalidatie toegankelijk via haar video’s. Zo maakte zij een vlog over neglect.

Nicole: “Na een CVA (beroerte) kan er sprake zijn van ‘ neglect’  waarbij een patiënt minder aandacht heeft voor de linker- of rechterzijde (afhankelijk van de locatie van de beroerte). Neglect heeft grote gevolgen voor het functioneren van een patiënt. Gelukkig hebben we binnen de revalidatie behandelmogelijkheden voor neglect.”

Revalidatiearts Nicole Voet vertelt in haar vlog meer over neglect en de behandeling hiervan. Bekijk de vlog hier.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook