Tekstgrootte: Voorkeuren

11-05-2017Betto Deelmanprijs 2017 voor Luciano Fasotti

Betto Deelmanprijs 2017 voor Luciano Fasotti

Stichting Neuropsychologie Nederland reikt op vrijdag 19 mei aanstaande de Betto Deelmanprijs 2017 uit aan professor dr. Luciano Fasotti, klinisch neuropsycholoog bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten. Fasotti ontvangt de jaarlijkse prijs vanwege zijn belangrijke bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland en in het bijzonder op het gebied van de revalidatie. De prijs bestaat uit een erepenning en een bedrag van vijfduizend euro en wordt uitgereikt in De Vereniging in Nijmegen. Geïnteresseerden kunnen hierbij aanwezig zijn. Meer informatie leest u op deze website; er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Over Luciano Fasotti
Luciano Fasotti (Genk, België, 1952) studeerde experimentele psychologie aan de Università degli Studi in Padova en aan de universiteit van Würzburg en werkte na zijn opleiding dertien jaar als research- en later als klinisch neuropsycholoog bij het Instituut voor Revalidatievraagstukken en het revalidatiecentrum in Hoensbroek. Hij promoveerde in 1992 aan de Universiteit Maastricht op een proefschrift over cognitieve problemen bij patiënten met frontaalkwablesies.

Vanaf 1995 tot 2012 was Fasotti coördinator van het cognitief revalidatieonderzoek bij SMK-research, de onderzoekstak van de Sint Maartenskliniek. In 2000 richtte hij het Ambulant Centrum Hersenletsel Nijmegen (ACHN) van de Sint Maartenskliniek op. In 2004 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Klinische Neuropsychologie, in het bijzonder cognitieve revalidatie. Hij begeleidde promotieonderzoeken op verschillende klinisch neuropsychologische thema’s, zoals cognitieve revalidatie, neglect en vermoeidheid na hersenletsel. In 2012 maakte hij de overstap naar Klimmendaal Revalidatiespecialisten.

Over cognitieve revalidatie
Fasotti is bij Klimmendaal werkzaam als klinisch neuropsycholoog. Hij maakt deel uit van het revalidatieteam Volwassenen en is onder andere betrokken bij cognitieve revalidatiebehandeling. Cognitieve revalidatie wil zeggen behandeling van gevolgen van hersenletsel die niet altijd direct zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Denk hierbij aan problemen met het geheugen, de concentratie, planning en communicatie. Meer informatie over cognitieve revalidatiebehandeling leest u op deze pagina.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook