Tekstgrootte: Voorkeuren

13-08-2015Augustus Ice Bucket Maand

Augustus Ice Bucket Maand

Zolang er geen geneesmiddel is tegen ALS, gaat Stichting ALS Nederland door met de Ice Bucket Challenge. Daarom is augustus wereldwijd uitgeroepen tot Ice Bucket maand.

Het begon allemaal in 2014 in Boston, waar Pete Frates de diagnose ALS kreeg. Om bekendheid te creëren voor de ziekte besloot hij een emmer met ijswater over zich heen te storten en daarmee zijn oude honkbal teamgenoten van het Boston College Baseball team uit te dagen om hetzelfde te doen. De Ice Bucket Challenge was geboren.

ALS-team van RMC Groot Klimmendaal
De Ice Bucket Challenge waaide over naar Nederland en werd uiteindelijk wereldwijd een ongekend succes! Ook het ALS-team van RMC Groot Klimmendaal nam deel aan de actie: het filmpje hierover kunt u op deze pagina op Youtube bekijken.

Vanaf 13 augustus 2014, vandaag precies een jaar geleden, gooide bekend en onbekend Nederland een emmer ijswater over zich heen. De donaties stroomden binnen. In Nederland was de opbrengst van de Ice Bucket Challenge 2014 maar liefst 2 miljoen euro.

Opbrengst en besteding
Met dit geld heeft Stichting ALS Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS kunnen ondersteunen en zich daarnaast kunnen richten op initiatieven die de zorg en kwaliteit van het leven van ALS-patiënten en hun omgeving verbeteren. De projecten zijn te bekijken op deze webpagina van de stichting.

Na de Ice Bucket Challenge heeft de stichting bovendien korte, informatieve filmpjes gemaakt om de bekendheid van ALS te vergroten. Voor het bekijken van de filmpjes en voor meer informatie over Stichting ALS Nederland, kunt u terecht op de website van de stichting via www.als.nl.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook