Tekstgrootte: Voorkeuren

26-04-2019AIOS Anouk Huisinga presenteert case-report over Chopart amputatie

Afbeelding: Colloquium 04-2019 Anouk

Op vrijdag 12 april 2019 stond Anouk Huisinga (AIOS) op het VRA Colloquium in Nieuwegein. Hier presenteerde ze het case-report, dat ze in samenwerking met Henk Hendricks (revalidatiearts) en Luuk Smeets (chirurg), Sanne Prins (ANIOS chirurgie) van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem maakte.

Ze beschreef een drietal cases van patiënten met diabetes mellitus en een infectie van de voor-middenvoet, waarvoor een Chopart amputatie nodig was. Revalidatieartsen hebben vaak negatieve ervaringen met een Chopart amputatie, terwijl het bij goede indicatie leidt tot een eindbelastbare stomp met behoud van beenlengte. Dit heeft veel voordelen voor de patiënt. 

Binnenkort hopen bovengenoemde artsen een artikel te publiceren dat overzicht geeft over de chirurgische techniek, het postoperatieve management en de prothetisering na een Chopart amputatie.​

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook