Tekstgrootte: Voorkeuren

26-04-2016Activiteiten Dag van de Beroerte

Dag van de Beroerte 2016

Op dinsdag 10 mei 2016 wordt voor de 12de keer de Europese Dag van de Beroerte gehouden. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor de oorzaken en gevolgen van een beroerte of CVA. Op diverse locaties worden activiteiten georganiseerd waar ook Klimmendaal aan deelneemt. Hieronder vindt u een overzicht van waar we die dag te bezoeken zijn. U bent van harte welkom!

CVA Keten Apeldoorn

Informatiemarkt
Op de Dag van de Beroerte kunnen belangstellenden tussen 17.30 en 19.00 uur informatie over CVA krijgen en diverse metingen laten uitvoeren zoals: bloeddruk, glucose en cholesterol. Er is aandacht voor een gezonde leefstijl met betrekking tot CVA/TIA, voeding en beweging door de aanwezigheid van diverse deskundigen. De informatiemarkt vindt plaats bij Zorggroep Apeldoorn e.o. locatie Winkewijert, Zuster Meyboomlaan 10. Geïnteresseerden kunnen daarna (binnendoor) binnenlopen bij Gelre ziekenhuizen voor de onderstaande presentatieavond.

Presentatieavond
Vertel me Gelre met als thema: Ook jij kan getroffen worden!

E
rvaringsdeskundige Ellert Jan van der Klis geeft een presentatie over zijn ervaringen. Verder zijn er korte presentaties over preventie, onder andere: herkenning, trombectomie, medisch specialistische revalidatie door revalidatiearts Nely Bouma, geriatrische revalidatie zorg, nazorg huisbezoeken en SportVariant door Arno van Kasteren. De presentaties vinden plaats in het Auditorium van Gelre ziekenhuizen, Apeldoorn. Vanaf 19.00 uur is men van harte welkom voor een kopje koffie. De presentaties starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan eenvoudig online via de website: www.gelreziekenhuizen.nl/vertelmegelre

U vindt hier een flyer met daarop het hele programma.

Hersenletsel on Tour
Op zaterdag 7 mei logeren 12 enthousiaste fietsers van Hersenletsel on Tour bij Klimmendaal op onze locatie aan de Arnhemseweg in Apeldoorn! Zij fietsen een week lang door Nederland om meer bekendheid te geven aan Niet Aangeboren Hersenletsel. Komt u ze 7 mei ook welkom heten om 17.00 uur? In deze folder kunt u meer lezen over dit sportieve evenement.

CVA Keten Zutphen

Theatervoorstelling
De CVA keten Zutphen organiseert de theatervoorstelling ‘Een ander mens’. Dit is een theatervoorstelling door mensen met een NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Het doel is begrip en (h)erkenning voor NAH en de (vaak onzichtbare) gevolgen. In al hun kwetsbaarheid zetten zij zichzelf in de spotlights om te laten zien welke invloed NAH op hun leven heeft. De voorstelling wordt 10 mei gehouden om 14.30 uur in de schouwburg Lochem. Patiënten en medewerkers kunnen zich aanmelden bij ketencoördinator Anna Kempe via e-mail: a.kempe@gelre.nl. Meer informatie over de voorstelling vindt u in deze flyer. In de hal van de schouwburg staan informatiestands waar ook het Sportloket Klimmendaal en Sportvariant vertegenwoordigd zijn.

Informatiemarkt
Dinsdagmorgen 10 mei wordt een informatiemarkt gehouden, met als thema ‘Herken en voorkom een beroerte’ in de centrale hal van Gelre Zutphen tussen 9.00 – 12.00 uur.

CVA-keten Doetinchem

Informatiemarkt
Van 15.00 uur tot 17.00 uur is er een informatiemarkt in verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia. Deelnemende organisaties zijn onder andere Klimmendaal, Siza, Zozijn, VIT hulp bij mantelzorg, Azora en Sensire. Ook zullen er mensen van het NAH-café aanwezig zijn, zodat mensen met elkaar in gesprek kunnen. Daarnaast wordt een presentatie gegeven door een NAH-getroffene.

In Doetinchem eindigt op 10 mei tevens de fietstocht van Hersenletsel on Tour met de fietsers die eerder die week bij Klimmendaal Apeldoorn overnacht hebben. Ze finishen rond 16.00 uur bij verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia Terborg. De laatste kilometers (vanaf Varsseveld) zal Leontien van Moorsel, oud Nederlands, wereld en olympisch kampioen wielrennen, mee fietsen. Leontien zal ook een presentatie geven na de finish.

We begroeten u graag tijdens één van bovenstaande activiteiten!
 

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook