Tekstgrootte: Voorkeuren

Flashback film Bergbeklimmer


Onder de naam Flashback maken patiënten van Klimmendaal met niet aangeboren hersenletsel (NAH) muziektheaterproducties over hun persoonlijke ervaringen. Dit doen zij via allerlei podiumkunsten zoals zang, rap, poëzie, dans, multimedia, toneel en film.

Hierboven zie je de film Bergbeklimmer waarin een patiënt van Klimmendaal iets van zijn leven voor en met NAH laat zien. Het filmpje gaat over een jongeman die het beklimmen van bergen als grootste passie had. De tochten konden niet spannend genoeg zijn en de toppen niet hoog genoeg. In 2008 kreeg hij een ernstig ongeluk tijdens zo’n tocht. Toen hij uit coma kwam, kon hij niet meer praten, kon hij moeilijk lopen en had hij veel moeite om zijn activiteiten te plannen. Tijdens zijn revalidatie werd hij net zo gedreven als tijdens het klimmen. Zijn doelen waren niet langer de bergtoppen, maar het verbeteren van het lopen, van de communicatie en het plannen van dagelijkse dingen.
 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook