Tekstgrootte: Voorkeuren

Cursus Foutloos Leren

In deze tweedaagse training foutloos leren leert de deelnemer van experts uit de praktijk. Onze neuropsycholoog en ervaren ergotherapeuten bieden tijdens de afwisselende trainingsdagen kennis en inzicht over foutloos leren. Foutloos leren, waarbij fouten tijdens het leerproces voorkomen worden, is een effectieve leermethode die veel wordt toegepast binnen de cognitieve revalidatie om patiënten met ernstige geheugenstoornissen en executieve stoornissen te helpen leren. Als deelnemer ga je zelf aan de slag met het toepassen van verschillende interventies.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor behandelaars in de cognitieve revalidatie.

Doel van de training
Aan het einde van de cursus heeft de deelnemer:
- kennis van de cognitieve leerniveaus en het inschatten van het leerniveau van de cliënt;
- kennis van behandelmethodiek foutloos leren en de daarbij behorende interventies;
- ervaren hoe hij/zij de cliënt traint met de gekozen interventies van foutloos leren;
- kennis hoe hij/zij het cliëntsysteem op een goede wijze betrekt bij de uitvoering van deze behandelmethodiek.

Inhoud en werkwijze
Tijdens de twee cursusdagen worden afwisselende werkvormen gebruikt, waarbij je de theorie en achtergronden leert van foutloos leren. Dit wordt afgewisseld met het toepassen ervan tijdens gesimuleerde praktijksituaties. Ook is er ruimte voor vragen vanuit de praktijk en behandeling van eigen ingebrachte casuïstiek. De toepassing van de leermethode ‘foutloos leren’ heeft een prominente plaats, waarbij wetenschappelijk onderzoek en de theoretische mechanismen achter het succes van foutloos leren aan de orde komen.

Duur van de cursus
2 dagen (contacturen = 12 uur, totale studiebelasting = 15 uur).

Meer informatie
Voor meer informatie over deze training kunt u contact opnemen met de Klimmendaal Academie: academie@klimmendaal.nl of belt u naar 026-3526845

Houd mij op de hoogte van nieuwe cursusdata

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook