Tekstgrootte: Voorkeuren

Revalideren met de GRAIL of het Looplab
Zintens beschikt over innovatieve technieken die kunnen worden ingezet voor diagnostiek, advies en revalidatiebehandeling. Bijvoorbeeld de GRAIL en het Looplab. Hieronder vindt u meer informatie over de beide systemen.

De GRAIL
De GRAIL (Gait Realtime Analysis Interactive Lab) is een systeem dat bestaat uit een loopband met krachtenplatform en een enorm panoramisch scherm van 180 graden. Er worden tijdens de behandeling met de GRAIL uiteenlopende levensechte simulaties nagebootst met gevarieerde uitdagingen, die passen bij het behandeldoel van de patiënt.

Wanneer de patiënt actief is op de loopband met de opdrachten die de GRAIL op een uitdagende manier voorschotelt, is hij omringd door een panoramisch scherm. Met deze levensechte omgeving en de spelelementen stimuleren we de patiënt om de grenzen van het bewegen op te zoeken, waardoor we hem helpen om die stappen te zetten in het revalidatieproces. De GRAIL wordt zowel ingezet om de bewegingen de analyseren als voor het revalideren zelf. Meer informatie over De GRAIL vindt u in
deze folder en in onderstaande video.Het Looplab
Voor of tijdens een revalidatietraject kan het belangrijk zijn om inzicht te krijgen in de manier waarop bepaalde bewegingen worden uitgevoerd. U kunt een patiënt daarom doorverwijzen voor een bewegingsanalyse in het Looplab van Klimmendaal. Een bewegingsanalyse kan uit verschillende onderdelen bestaan, namelijk:
- Bewegingsregistratie, om te analyseren hoe de patiënt beweegt.
- Krachtmeting, om de krachten te meten die door de gewrichten lopen wanneer de voet(en) worden neerzet. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn bij het evalueren van spalken, prothesen en schoenen.
- Spieractiviteitmeting, er wordt gekeken of de spieren op het juiste moment en op de juiste manier actief en of er een goede samenwerking tussen de spieren is.

De opnamen en alle gegevens die door de apparatuur verzameld zijn, worden op de computer opgeslagen en daarna geanalyseerd. We kunnen vooraf meten om te kijken welke behandeling er ingezet dient te worden maar we kunnen ook tussentijds meten om te kijken of een behandeling effect heeft. Na de analyse zal met de patiënt besproken worden hoe de vervolgbehandeling eruit gaat zien.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook