Tekstgrootte: Voorkeuren
Patient9480-2RP
Patiënt Hans Peusken

Eén-op-één therapie via WhatsApp

“Mijn naam is Hans Peusken, ik ben 73 jaar. In november 2015 werd ik getroffen door een herseninfarct in de linkerhersenhelft. In oktober 2018 kreeg ik een tweede infarct. Hiervan ondervind ik nog dagelijks de blijvende gevolgen. Ik heb afasie, in mijn situatie betekent dit het niet kunnen herkennen van letters en cijfers. Ik heb moeite met het benoemen van voorwerpen en afbeeldingen en kleuren. Mijn gezichtsveld rechts is weg (hemianopsie). Daarnaast heb ik problemen met mijn korte termijngeheugen.

Groepstherapie
In 2016 heb ik intensieve therapie bij Klimmendaal gevolgd. Daarna ben ik via InteraktContour begonnen met groepstherapie Afasie en Neurogym. Voor mij zijn deze groepen erg belangrijk. Je ontmoet lotgenoten, je werkt samen aan verbeteringen en je deelt ervaringen. Sinds kort heb ik een driewielfiets en kan ik ook zelfstandig naar deze therapie gaan. Wat meer zelfstandigheid is erg fijn.

WhatsApp
Daarnaast heb ik ook één-op-één therapie met mijn Casemanager Anke Harbers. Zij prikkelt mij om interesse te houden in de samenleving, dit doen wij sinds een aantal weken met het sturen van berichten via WhatsApp. Dit houdt in dat ik stukjes lees of onderwerpen van de TV uitkies en dit schrijf naar haar. Ik krijg dan weer een antwoord en zo lees ik dus en typ ik woorden en communiceren wij samen.

Control freak
Ik vind dit fantastisch om te doen en ga hier helemaal in op (wel ben ik een control freak, dus de berichtjes moeten foutloos zijn). Wat ik besef is dat als ik denk het goede woord te hebben getypt, ik dat woord dan ook lees, ook al is het fout. Dus moet ik het meermalen goed nalezen.”

Lees hier meer over de behandeling van afasie bij Klimmendaal.

Uitgelicht_6

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook